Albanska

Shqip

Lyssna på språkets namn

Länder: Albanien, Kosovo, Nordmakedonien

Albanska

Luani dhe dhelpra

Luani ishte shtrirë në shpellën e vet. Ai rrinte i shtrirë aty, ditën dhe natën. Dëgjoheshin vetëm ulërima të vogla e të molisura nga ai.

– Ai është i sëmurë, menduan shtazët, dhe ju vinte keq për të.

Ata filluan të hynë në shpellën e luanit me dhurata të vogla.

Svenska

Lejonet och räven
Lejonet låg i sin grotta.
Han låg där både dag och natt. Man hörde bara små trötta rytanden från honom.

– Han är sjuk, tänkte djuren och tyckte synd om honom.
De började gå in i lejongrottan med små presenter.